50846
page-template-default,page,page-id-50846,eltd-core-1.2,borderland-child-child-theme-ver-1.0.0,borderland-theme-ver-2.4,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,grid_800,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive
 
Graphics image

de ongerealiseerde werkelijkheid is de ware creativiteit

 

De wereld is zeer veelzijdig en inspirerend , voor Charles Hubert is het daarom des te belangrijker om diverse schilder technieken tot in perfectie te beheersen.

Omdat kunst een communicatie vorm is kiest Charles er voor meerdere talen te spreken, wat hem de mogelijkheid geeft om met meer empathie nieuwe werkelijkheden te creëren. Dit technische meesterschap geeft onze Voorburgse kunstenaar de mogelijkheid om zowel in opdracht en met vrij werk, je mee te nemen op een reis.

 

Het in opdracht van AKZO NOBEL vervaardigde kunstwerk “ Energy,Collaborative,Sophisticated” is volledig anders tot stand gekomen dan het totaal vrije werk ” groene vingers”. Beide werken hebben de intrinsieke behoefte om sporen achter te laten gemeen . Al op zeer jonge leeftijd ontwikkelt zich spelenderwijs bij Charles Hubert de intrinsieke behoefte om zijn gedachten en ervaringen om te zetten in expressieve vormen .

 

Door tekenend te leren en lerend te spelen groeit Charles Hubert  van” homo luden  uit tot  homo universalis.”

 

Met permissie tekenend op de beslagen ramen van zijn ouderlijk huis geniet Charles Hubert in de jaren zestig van de vorige eeuw, een opvoeding waarbij sport, kunst en cultuur hoog in het vaandel staan. De vrijheid die Charles Hubert samen met zijn zes broers geniet biedt hem persoonlijk de mogelijkheid om naast een passievolle beeldend kunstenaar, een begenadigd pianist en tennisleraar te worden.

Met grote dankbaarheid beziet Charles de opvoeding die zijn Nederlands-Indische ouders hem hebben meegegeven, de wetenschap dat hij zich vrijelijk kom uiten heeft zeer zeker bijgedragen tot de groei en wasdom van de veelzijdig kunstenaar die Charles is. Nederlands-Indië is tevens een van de grote inspiratie bronnen voor de vele werken die mede door Charles zijn onevenaarbare energie en constant opborrelende creativiteit altijd de fantasie prikkelen en je meenemen op naar een nieuwe werkelijkheid.

 

Om die realiteit zo goed mogelijk te kunnen vatten in een kunstwerk is naast een groot inlevingsvermogen, het bewust beïnvloedbaar zijn door je omgeving een met de jaren steeds vaardiger instrument. Het aanvoelen van zijn onderwerp leidt er toe dat de persoonlijkheid van de geportretteerde van het doek afspat en bij een non figuratief werk de essentie van een gevoel  heel  exact is weergegeven. Dit constante kunnen wisselen van stijl, onderwerp en techniek, vraagt naast natuur talent en flexibiliteit ook de wil om onderscheidend te blijven.

 

 

Het verfijnde kijken en bepalen welke techniek gaat helpen om een kunstwerk te produceren heeft Charles verfijnd tijdens zijn opleiding aan de Koninklijke Haagse Kunstacademie. De veelzijdigheid aan werken die Charles laat zich slechts voor een gedeelte vatten in deze website.

Wanneer u meer wilt weten over de werken van Charles Hubert zien wij graag tijdens zijn tentoonstelling     Van:

Waar: Laan van Waalhaven 287 2497GL

Wanneer:

Ook kunt u op afspraak een kijk je nemen op het atelier van Charles:      Rijksstraatweg 683,
2245 CB Wassenaar

M:  06 121 34 808

H:  0704060119